Fast-foody, lokale, restauracje, czyli jeden z bardziej dochodowych biznesów XXI wieku

Jak pokazują badania w internecie, 80% restauracji nie jest w stanie utrzymać się przy życiu dłużej niż przez dwa lata. Dotyczy to prawie że każdego rynku, przede wszystkim tak zagmatwanego, którym jest warszawski rynek. Będąc kierownikiem biznesu restauracyjnego, trzeba wiedzieć o kilku nadzwyczaj relewantnych kwestiach, tak aby dało się na tym zarabiać pieniądze. Chciałbym pod spodem przedstawić te czynniki wpływające na pomyślność biznesu gastronomicznego w Polsce. Przede wszystkim, nadzwyczaj relewantna jest serwis. Żadna jadłodajnia nie będzie porządnie kierowana, o ile nie zatrudni się w niej odpowiednich ludzi. Powinna być ona wprawna, powinna posiadać doświadczenie w pracy w gastronomii. Kelnerki powinny być zajmujące i powinny być przyjacielskie. Na nieszczęście, mnóstwo restauratorów nie wie jak ustrzec się przed błędem angażowania intrygujących kelnerek kierując się maksymą, że goście dokładnie takie damy cenią. W szeregu przypadków niestety nie zwraca się już uwagi na ich fachowość, a nie ma nic gorszego niż kelnerka, jaka nie wita konsumentów w drzwiach lokalu a także kelnerka, która nie jest w stanie powiedzieć nic ciekawego o karcie w restauracji, w której pracuje.Konieczność zaangażowania kompetentnej obsługi traktuje także kucharza. Po wielokroć to właśnie kucharz stanowi o tym, co w lokalu najsmaczniejsze, a w związku z tym o tym, czy jest w niej odpowiednie jedzenie. Jest to zwłaszcza ważne na tak delikatnym rynku, którym jest Warszawa. Najlepiej jest sprofilować się w chińskiej kuchni i serwować ją na co dzień na tym samym poziomie. Przykładowo są restauracja warszawa lub warszawskie restauracje meksykańskie, prowadzone za pomocą jednostek, jacy robią to z rzeczywistą pasją i którzy wpadli na pomysł prowadzenia lokalu w związku z tym, że są omotani Meksykiem po feriach w Meksyku, ale dlatego, że lubią tę kuchnię i znają się na tamtejszej kulturze. Goście lokalu przeważnie to odbierają i wierzą posiadaczom, potwierdzając swoją sympatię częstym przychodzeniem do fast-foodu.
Źródło: www.podgigantami.pl