Ostatni czas pandemii Covid-19 coraz bardziej uświadomił nas w stosowaniu coraz to lepszych rozwiązań związanych z zachowaniem bezpieczeństwa w miejscu pracy. O ten aspekt nie tylko powinien zadbać pracodawca, ale również pracownicy. Dlatego tu pojawia się pytanie jakie środki myjące i dezynfekujące stosowane w przemyśle spożywczym powinniśmy zastosować?
Środki chemiczne dla przemysłu spożywczego
Pracodawca jest odpowiedzialny za ustalenie stanowiska zapewniającego zachowanie odpowiedniej odległości, odpowiednie akcesoria do utrzymania higieny, zapewnienie jednorazowych rękawiczek, masek lub przyłbic na wypadek kontaktu z klientami. Podczas noszenia rękawic, powinny być one wysokiej jakości, aby nie tylko chroniły przed wirusami i bakteriami, ale także zapewniały wygodę.
Nie zapominajmy o regularnym dezynfekcji rąk, na przykład po wymianie banknotów. Aby preparat do dezynfekcji rąk był skuteczny przeciw wirusom, musi być oparty na alkoholu o wysokim stężeniu.
Prawidłowa higiena zakładu pracy
Higiena zakładu pracy jest bardzo ważnym elementem w trwającej obecnie pandemii Covid-19, aby zapewnić odpowiednią dezynfekcję oraz czystość swojego zakładu pracy powinniśmy sięgnąć po alkaliczne środki czystości, które pomogą nam utrzymać lepszy porządek i czystość, całego budynku jak i poszczególnych miejsc pracy.
Producent chemii przemysłowej powinien zapewnić nas o jak najlepszym produkcie do dezynfekcji i czystości pomieszczenia, tak aby każdy kto pracuje w danym miejscu pracy mógł być spokojny, że odpowiednie środki higieniczne są zachowane.
Zobacz: https://polchem.pl/Chemia_i_akcesoria_do_utrzymania_higieny.html